Известие

Collapse
No announcement yet.

Носи се като народна песен.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Носи се като народна песен.

Здравейте, паднаха първите снегове и установих, че колата ми, АР 166, 2.0 ТС, има много кофти държание върху хлъзгава настилка. Проблемът ми е върху хлъзгави ПРАВИ участъци от пътя. Когата вдигна малко над 50 км/ч колата започва да занася наляво, надясно и е нужно да контрирам постоянно с волана. Странното е, че тази нестабилност се проявява само на правите, в завоите колата си е нормално стабилна, особено за сезона. Пробвах и да сприрам рязко, пак се държи нормално и не се усуква наникъде. Първоначално мислех, че идва от задницата и проблема може да е в блокирал спирачен апарат, но не е това (проверено). Вчера отделих доста внимание да усетя откъде идва това занасяне и вече съм по-склонен да мисля, че идва отпред. Вероятността да са ми кофти гумите я изключвам на 95%, тъй като съм с 4 чисто нови зимни гуми. Ще съм благодарен на всякакви мнения и предложения.
    П.П. Възможно ли е един реглаж, на преден и заден мост, да ми подскаже проблемите?

Да, това е, стенд, по скоро на задния мост, направи и на двата задължително.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

4 чисто нови какви? Защото има доста голяма разлика от 4 чисто нови китайски но-нейм-криваци до примерно 4 чисто нови Мишлен Алпин-а, нали...?
      Провери за всеки случай какво е налягането в гумите - да не би едната да е спаднала малко (но толкова малко, че все пак да не я виждаш)...
      Аз като слагам чисто нови гуми правя профилактичен реглаж, защото не си струва риска да ги "пилна" докато се усетя ако има някоя драма... Обаче преди реглажа най-добре е да я закараш на преглед на окачването в някой сервиз, в който и друг път са виждали 166 не на снимки, защото за съжаление все повече стават тарикатите, които ще ти направят "реглаж" дори и да имаш някой луфт по окачването (сещаш се в този случай защо думичката е в кавички)...
      А да, и се направи на ударен преди реглажа ги питай ей така информативно да ти кажат на тази кола какво и се регулира с реглажа (особено отзад)...
      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:20.

Comment

Трябва да я закараш на реглаж. Такъв ефект се получи при 164-та ми при прекалено сходим заден мост. Много усезаемо са усеща ако караш с 80-90 на прав участък на чист асфалт и изведнъж стъпи на заледен участък. Задницата веднага дърпа на една страна и е много нестабилна. След реглаж с правилните данни за колата задницата заспа. Гумите няма значение какви са стига да са еднаква шарка.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз го имам същия проблем,днес бях на реглаж на преден и заден мост,по думите на момчето задния мост е добре,реглаж направи само на предния надявам се като завали,както си трябва всичко да е ок.
          156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Не бъркайте 156-те с 166-те.Разликата е от тук до Луната и обратно.
            Като се изключи варианта да е посукана от страничен удар,и ако си я виждал отзад че върви направо ти остава разбито задно окачване или не направен реглаж.Ако ще цялото ти предно окачване да е леш точно 166-та не сее на прав участък.Ако имаш обаче и един разчекнат тампон на шенкела,или прекалено отворена или прекалено затворена задница,ще ти е почти невъзможно да я държиш направо.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
              Не бъркайте 156-те с 166-те.Разликата е от тук до Луната и обратно.
              Като се изключи варианта да е посукана от страничен удар,и ако си я виждал отзад че върви направо ти остава разбито задно окачване или не направен реглаж.Ако ще цялото ти предно окачване да е леш точно 166-та не сее на прав участък.Ако имаш обаче и един разчекнат тампон на шенкела,или прекалено отворена или прекалено затворена задница,ще ти е почти невъзможно да я държиш направо.
              И аз залагам 99% на този пост! Нека колегата да пусне сканирана разпечатка от стенда и да видим колко е страничния наклон.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                ...Много усезаемо са усеща ако караш с 80-90 на прав участък на чист асфалт и изведнъж стъпи на заледен участък. Задницата веднага дърпа на една страна и е много нестабилна.
                Ето това описва точно какво се случва. Утре ще я закарам на реглаж и ще сканирам разпечатката. А гумите са Hankook W 4**. Не са китайски, но не са и Алпин. Мерси много за отговорите

Comment

Гумите в случая нямат никакво значение.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Преди да си дадеш парите за стенд,погледни ходовата част,както каза колегата Linkestis наблегни на задния мост!

Comment

Добре си проверил задните, но никакъв проблем да ти задържа предна Ако не ти се вдига провери след извънградско каране дали едната джанта не ти е по-топла. Ако ще пипаш диска внимавай да не се изгориш.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Kогато караш по неравен лед или сняг или в коловози е нормално колата да се носи насам натам понякога.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз също имах абсолютно същия проблем със 164 ми след реглаж заден мост. Бяха си оставили ръцете + крива главина на заден мост. Смених главината, качествен реглаж и заспа.
                          Проблемът ти със сходимостта на задния мост. Може да има нещо криво, главина, щанга или нещо друго...

Comment

Working...
                          X